Mate Rimac kupio stan u Splitu, susjed mu je Zlatko Dalić

MATE Rimac kupio je luksuzni stan u Splitu. Stan ima 151.54 metra kvadratna, a Rimca je koštao 1.075.000 eura, doznaje Index.

Stan, kojem pripadaju i dva parkirna mjesta te ostava, kupio je u travnju ove godine, od jedne švicarske državljanke. Stan se nalazi u zgradi Bel Étage u Splitu, točnije na splitskom predjelu Duilovo.

Rimac će moći zajedno s drugim stanarima zgrade uživati i u zajedničkoj teretani, bazenu, sauni, jacuzziju, stolovima za masažu i kozmetičkim uslugama… Ako bude htio ugostiti nekoga kome će njegov 151 kvadrat biti tijesan, zgrada ima i apartmane namijenjene gostima stanara.

Jedna od najluksuznijih zgrada u zemlji

Splitski Bel Etage jedna je od najluksuznijih stambenih zgrada u Hrvatskoj. Projekt je u vrijeme izgradnje bio vrijedan 20 milijuna eura. U zgradi, izgrađenoj 2016. godine, na prodaju su bile 42 jedinice u rasponu od 89 kvadratnih metara pa sve do penthousea od oko 200 kvadrata, s terasom na kojoj bi se, kako su opisali sami investitori, “mogao smjestiti prosječni hrvatski stan”.

“Pritom, zapravo se u svakom stanu osjećate kao u penthouseu jer su, bez obzira na veličinu, vrhunski opremljeni i pružaju čudesan pogled na more pred Splitom. Svi stanovi imaju pogled na more (neki i na planine oko Splita), pametno upravljanje svim instalacijama, priključke na kamine…”, stoji na stranici zgrade.

Veći stanovi koji se nalaze na vrhu zgrade (i kakav je, sudeći po kvadraturi, kupio Rimac) imaju goleme staklene stijene, dnevne boravke s kaminom, tri spavaće sobe od kojih svaka ima svoju kupaonicu…

“Ni na čemu nismo štedjeli, zato su naši stanovi vrhunski opremljeni i uređeni, uz udovoljavanje željama kupaca i korisnika”, opisivao je 2016. investitor Sven-Uwe Ernst, kada im je cijena, “ovisno o veličini, opremljenosti i položaju bila od 3000 do 4500 eura po kvadratu”.

Čak i prizemlje, izgrađeno na 45 metara nadmorske visine, ima pogled na more, a do njega se dolazi stubištem kako bi bilo u potpunosti odvojeno od ulice.

U istoj zgradi stan, doduše skoro upola manji od Rimčevog, ima i Rimčev sugrađanin iz Livna, izbornik Zlatko Dalić. On je stan tamo kupio 2020. godine.

Podsjetimo, Mate Rimac vlasnik je tvrtke Bugatti-Rimac i jedan od najbogatijih Hrvata, a Andrej Plenković mu je odlučio direktnom pogodbom iza zatvorenih vrata pokloniti 180 milijuna eura poreznih obveznika za projekt Robotaxi, na kojem se u međuvremenu nije radilo ništa, što je tema koju aktivno istražuju Index Afere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *