Objavljena lista najboljih gurmanskih destinacija, pri vrhu je i jedan hrvatski grad

SVI SANJAJU o tome da putuju na posebna mjesta širom svijeta i pritom jedu kao kraljevi. Srećom, to je cilj koji se može relativno lako ostvariti. Potrebno je samo dobro planiranje i malo sreće. Neke od najpovoljnijih turističkih destinacija su ujedno i raj za gurmane. Budget and Invest objavio je popis gradova koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane, a visoko na ljestvici smjestio se i jedan hrvatski grad.

Na prvom mjestu nalazi se talijanska prijestolnica Rim. “Vjerovali ili ne, Rim je na vrhu mnogih popisa i slovi kao pristupačna destinacija. Izvrsna gastronomska scena još je jedan razlog zbog kojeg talijansku prijestolnicu svake godine posjete milijuni turista. Razgledavanje svih povijesnih znamenitosti u Rimu iscrpljuje, a vrhunska nagrada za to je svakako najbolja domaća tjestenina koju ćete ikada probati. Sasvim dovoljni razlozi za posjetiti Rim”, piše Budget and Invest.

“Fenomenalni obroci koje ćete pamtiti do kraja života”

Odmah iza Vječnog grada slijedi Split. “Od svih mjesta koja sam posjetio u Europi, Hrvatska se najviše ističe, posebno obalni grad Split”, piše Chris Phelan za Budget and Invest.

“Iako je sam po sebi pristupačan grad, lokalna kuhinja oduševljava svojim okusima i vrijednošću. Ljepota gastronomije u Splitu je u tome što povlači utjecaje iz mnogih različitih regija svijeta zahvaljujući blizini Italije, Grčke i Bliskog istoka. Rezultat su fenomenalni obroci koje ćete pamtiti do kraja života!”, dodaje Phelan.

Na trećem mjestu smjestio se Bangkok na Tajlandu, u kojem su bezbrojni putnici oduševljeni fantastičnom scenom ulične hrane, i to s dobrim razlogom. “Rezanci, knedle i ljepljiva riža neke su od najčešćih vrsta ulične hrane koju ćete pronaći u Tajlandu. Većina ljudi se slaže da ćete u Bangkoku pronaći najbolju uličnu hranu na svijetu”, otkriva jedan putnik.

U 10 najboljih gurmanskih destinacija smjestili su se još Cape Town (Južnoafrička Republika), Hanoi (Vijetnam), Lima (Peru), Sofija (Bugarska), Fez (Maroko), Tijuana (Meksiko) i Palermo (Italija).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *